Sorø
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag

TV: onsdag d. 16. august 2023

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag

TV: onsdag d. 16. august 2023

DR1

06:00  

Naturtid (11:20)
Naturtid (11:20) Bio-bonden. Jørgen Skouboe er på besøg hos en biodynamisk frugtavler i Slangerup. For at få den optimale æblemost dyrker Verner Andersen sine frugter med hjælp af sortbrogede grise, køer, bier og spanske plukkere. Tilrettelæggelse: Jørgen Skouboe. Sendt første gang 17.1009

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:20  

Horisont: Putins indoktrinering af Rusland
Horisont: Putins indoktrinering af Rusland I Rusland drømmer nogle børn om at ofre sig for Moderlandet. De træner i den militærlignende ungdomsbevægelse Junarmija. Samtidig strammes grebet om de børn og voksne, der drømmer om fred.

07:50  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:45  

Klar til rummission - med Andreas Mogensen (1:6)
Klar til rummission - med Andreas Mogensen (1:6) Dansk dokumentarserie fra 2023. Andreas Mogensen er Danmarks eneste astronaut, og i sommeren 2023 sendes han sig på sit livs eventyr, når han skal bo og arbejde et halvt år på Den Internationale Rumstation. I denne første episode ser vi nærmere på raketopsendelser, som er en af de mest avancerede begivenheder i verden, hvor selv den mindste fejl kan blive katastrofal.

DR2

07:35  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib - tager den skarpe sav
Hunden Ib - tager den skarpe sav

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade II (3)
Rosa fra Rouladegade II (3) Rosa bor i et hjemmebagt kagehus i Rouladegade. I dag får hun besøg af Kamilla, der gerne vil bage en overraskelseskage til sin farfar, som spiller fodbold og har sin helt egen farfar-hule i haven. Rosa og Kamilla forklæder sig som skraldemænd og sniger sig hjem til farfar, for at finde ud af hvordan kagen skal smage, hvad den skal ligne og hvilken farve den skal have.

05:55  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

06:10  

Sarah og And (17)
Sarah og And (17)

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Luk op Luk i - EN GOD VEN
Luk op Luk i - EN GOD VEN Jakob får besøg af en flok dansere, som han ser op til. Han vil gerne være med på deres dansehold. Inden de kommer, forsøger han at gemme Thomas af vejen, for han synes ikke, Thomas er sej nok til at møde hans nye venner. Thomas tror ikke på, at danserne er Jakobs rigtige venner, han tror kun de kommer på besøg, fordi Jakob har en kæmpestor boombox. Jakob benægter alt, og gør hvad han kan for at imponere danserne. Det ender med at gå ud over Thomas.

06:50  

Motor Mille på maskintur (7)
Motor Mille på maskintur (7) Motor Mille står ikke tilbage for nogen maskiner. Så da gadens børn spørger, om hun har lært at køre en flishugger, og hun må erkende, at det har hun ikke, må hun afsted. Det ser nemt ud, men det viser sig at være sværere end hun tror, at hugge træer til flis.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:09  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee (38)
Hey Duggee (38)

07:35  

Onkel Rejes Heavyband (11)
Onkel Rejes Heavyband (11) Krølle har inviteret en ny guitarist med i bandet, men Onkel Reje er ikke meget for den nye dreng i bandet, Kong Guitarlir. Så Onkel Reje udfordrer ham til guitarduel, men det skulle han ikke have gjort. Dagen byder også på et møde med den firarmede politimand Betjent Bent Bentsen og heavyguden Lemmy.

07:50  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (34)
Vidundervovsen Vaffel (34)

08:25  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (2)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (2) Bjørn, Nikoline og Jose beslutter sig for at stjæle Grundloven på Rigsarkivet, før skurkene får fat i den. Men skurkene har en plan for deres kup, så børnene har travlt. Imens forsøger Kristian at finde en vej ud af fængslet.

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:15  

Dage i haven (7:9)
Dage i haven (7:9) Svensk haveserie. (Trädgårdstider) Jagten på at blive selvforsynende fortsætter. Det er blevet tid til at høste. En lille sneglejæger besøger haven, og holdet opdager, at de har haft ubudne gæster i løbet af sommeren. Malin Persson laver en pollenfælde, og John Taylor giver sig i kast med et hvepsebo. Tareq Taylor byder på zucchini, mens Pernilla Månsson Colt laver en buket ud af havens værste fjende - japansk pileurt.

11:15  

Antikkrejlerne XXIII (20:25)
Antikkrejlerne XXIII (20:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2
TVR

09:07  

Vilde vidunderlige dyr: Isfuglen - den sejeste jæger
Vilde vidunderlige dyr: Isfuglen - den sejeste jæger En isfugl dykker ned i vandet og kommer op med en fisk i næbbet. Det hele går så hurtigt, at du næsten ikke kan nå at se det. Men hvis vi sætter hastigheden ned, kan du alligevel se, hvorfor isfuglen er en af de sejeste til at jage fisk under vandet.

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Havørredens lange rejse
Vilde vidunderlige dyr: Havørredens lange rejse En havørred skal svømme mange kilometer mod strømmen, helt ude fra havet og op til et vandløb, for at lægge æg. På vejen kommer den til et vandfald. Havørreden må springe op over vandfaldet for at nå sit mål.

09:15  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Vortesvin
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Vortesvin Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde det meget sky vortesvin. I sin søgen møder han den enorme gambianske kæmperotte og savannens meget store og muskuløse roanantiloper. Men der bliver også tid til at fange og smage en levende græshoppe.

09:25  

MikroMakkerne | Det hvide C
MikroMakkerne | Det hvide C

09:38  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Der er flere dyr, der overlevede den store udryddelse for 65 millioner år siden. Men vidste du, at der er Dinosaurer tilbage i dag!?

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Dinosaurer beskyttede sig mod angreb på forskellige måder. Mange havde specielt designede kropsdele som forsvar. Ligesom rustning, skjolde og benpinde. Dette og meget mere fakta vil du finde ud af, hvis du ser Dinolaboratoriet!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mange dinosaurer havde veludviklede hjerner. Det kunne være alt fra supersyn til super god til at lugte.

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:01  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Mission Valhalla (12)
Mission Valhalla (12) Brokks blæsebælg er borte! Bælgen, der blæser til ilden i dværgene Sindre og Brokks smedje. Det er ikke så godt, for Sindre og Brokk laver nogle af de bedste og vigtigste våben, guderne overhovedet har at forsvare sig med. De våben får de brug for, når de onde jætter en dag går til angreb, og ragnarok står for døren. Tordenguden Thor drager sammen med den modige, jordiske helt Emil ud for at skaffe blæsebælgen tilbage. For Valhalla!

10:20  

Hr. Skægs hotel - Mister Universe (9)
Hr. Skægs hotel - Mister Universe (9) Hr. Skæg får besøg af Mister Universe fra Italien, som dagen efter skal kæmpe om at blive Verdens Smukkeste Mand for 10. år i træk. Uheldigvis kommer han til at splatte ketchup på sit hvide jakkesæt, og det bliver ikke bedre af at Hr. Skæg kommer til at vaske det sammen med en rød sok og køre det over med græsslåmaskinen.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe at bjørnen sover hele vinteren? Ta´ med Lille Nørd på bjørnebesøg og se om det lykkes Katrine af få bjørnene til at lave gymnastik..

11:05  

Onkel Rejes Sørøvershow (9)
Onkel Rejes Sørøvershow (9) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Bertram, der skal med på skattejagt. Se om de finder en fødselsdagsgave til Sørøver Jørgen, som kun ønsker sig en cigar fuld af røg og dårlig ånde, så de i retur kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Kong Neptun og se om Bertram og Onkel Reje kan fortælle Sokkerne en sjov vittighed. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt.

11:30  

Skæg med tal
Skæg med tal Et sjovt tælleprogram for de mindste med musik, dyr og masser af børn. Mød Hr. Skæg, som er vild med tal og med sit flotte, lange skæg. Mød også Regitze i butikken hvor man kun kan få én af hver vare. Og tag med Hr. Skæg, når han besøger børnenes små hemmelige restauranter, hvor der serveres frække deller, skøre isdesserter og meget, meget mere.

11:55  

Vilde venner II (5)
Vilde venner II (5) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Gorm og Ella, der har vagten i klubhuset. Dyrlægen kommer på besøg og undersøger to hjemløse ildere, og Ingrid skal have hjælp til at indfange og sætte en stor flok svaner fri. Og så skal Vilde Venner redde to kaniner, der har forvildet sig ud i trafikken.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2018 (15)
Bonderøven 2018 (15) Skaftet på Franks gode gamle køkkenkniv er gået i stykker, så han må i smedjen for at lave nye messingnagler. Frank har lavet en væv og er gået i gang med at væve en måtte af rughalm, som han vil bruge til at afdække roer. Og så må tyrekalven Mogens lade livet.

13:00  

Kyst til kyst III - Fyn
Kyst til kyst III - Fyn Christian Degn, Line Friis og Kåre Nielsen besøger de mest fascinerende mennesker og steder langs den smukke, og ofte overraskende, 8529 kilometer lange danske kystlinje. I aftenens program lader Christian sig falde over bord flere kilometer fra land i det Sydfynske Øhav, og Kåre skal sammen med marinehjemmeværnet lokalisere ham og redde ham op af vandet. Imens kommer Line helt tæt på verdens mindste hval, marsvinet, som hun får lov at møde både i en tam og i en vild udgave.

13:45  

Explainer - Derfor elsker mennesker at spise kød
Explainer - Derfor elsker mennesker at spise kød Næsten alle mennesker elsker smagen af kød. Vi propper os med det verden over. Også selvom det kan være usundt for vores kroppe, jordens klima - og så selvfølgelig for de dyr, der dør for at stille vores kødappetit. Men hvorfor elsker mennesker kød så meget?

13:50  

PostNord Danmark Rundt: 2. etape, Kjellerup - Silkeborg, direkte
PostNord Danmark Rundt: 2. etape, Kjellerup - Silkeborg, direkte 2. etape af PostNord Danmark Rundt har start i den midtjyske by Kjellerup. Herfra tager ruten rytterne i syd-østlig retning i Søhøjlandet, som er det højest beliggende område i Danmark. og som samtidig huser masser af søer. Feltet kommer igennem Ry og cirka midtvejs på den 163 km lange etape venter dagens højeste punkt, Yding Skovhøj. Ind mod målet i Silkeborg er der masser af bakker og en blanding af store og små veje, før det hele afgøres på den 5,3 km lange rundstrækning. Kommentatorer: Tobias Hansen og Brian Nygaard

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

12:15  

Luk op Luk i - TRØST
Luk op Luk i - TRØST Jakobs gode veninde er flyttet, og han er ret ked af det. Han vil egentlig helst bare være alene. Thomas gør alt hvad han kan for at muntre Jakob op. Han pynter op til fest, inviterer et kor og finder Jakobs yndlings-slik frem. Men Jakob vil ikke have noget af det. Han vil bare være trist. Thomas bliver vred over, at han ikke kan få lov til at hjælpe Jakob, men det viser sig, at det, Jakob egentlig har brug for, er en ven, der lytter.

12:30  

Ramajetterne II (1)
Ramajetterne II (1) Vennerne i lufthavnen glæder sig til den årlige udflugt, men nogen gange går tingene ikke, som man regner med. Kristian får en hjerteknusende besked, der truer med at ødelægge hele turen. Heldigvis får Sus en god idé.

12:53  

John Dillermand (16)
John Dillermand (16) John skal prøve alle rutchebanerne i byens tivoli. Dilleren kan slet ikke få nok fart, og inden John har set sig om, laver verdens længste diller sig om til verdens vildeste rutchebane.

12:55  

John Dillermand (18)
John Dillermand (18) Johns storebror kommer på besøg, han er en rigtig drillepind, og pludselig er John kommet til at smide storebroren i skraldespanden med dilleren.

12:55  

John Dillermand (17)
John Dillermand (17) John glæder sig til at komme ud på ski, men dilleren bliver alt for vild på skibakken, og snart er der snekaos og en uhyggelig stor snebold.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal Farfars Drenge køre imod Jorden Rundt. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned ad Striben, ud på specialbanen i et møbelvarehus og - ikke mindst - tre gange rundt på Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne? www.dr.dk/rally

13:25  

Op og hop (9)
Op og hop (9) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Kalle, der har uro i kroppen.

13:40  

Sofus II (4)
Sofus II (4) Sofus lander hos Tvillingerne Frida og Nanna. De bor i en lejlighed i Aarhus, men nu skal de flytte til et hus med have. De pakker og pakker, men da flyttemanden kommer, bliver Nanna bange for at de ikke har fået alle hendes tøjdyr med. Ude i det nye hus giver tvillingerne Sofus en farvelgave inden de skal sove.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (22)
Superhelten Sprinter Galore (22)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (19)
Superhelten Sprinter Galore (19)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (23)
Superhelten Sprinter Galore (23)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (21)
Superhelten Sprinter Galore (21)

14:01  

Superhelten Sprinter Galore (20)
Superhelten Sprinter Galore (20)

14:05  

Oda Omvendt (2)
Oda Omvendt (2) Balder vil have, at Ella holder op med at bygge huler overalt. Hjemme vil Ellas far og mor derfor fjerne Ellas hule og foreslår, at de hygger sig med at rydde op. Det gider Ella ikke. Hun går til Oda Omvendt, og sammen vender Oda og Ella op og ned på Ellas forældre. Imens lusker Balder rundt udenfor - og gennem vinduet ser han Oda Omvendt zappe de voksne med sin omvendt-zapper.

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (1)
Onkel Rejes sørøvershow II (1) Dr. John har taget Ronjas storebror Max til fange for at koge ham om til stikpiller. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en vampyrhaj, en selvantændelig dynamitstang og en forrygende rutschebanetur i et nedlagt tivoli. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille på maskintur (6)
Motor Mille på maskintur (6) Motor Mille elsker store maskiner. Også dem der kan flyve. Men hun er nødt til at indrømme overfor gadens børn, at hun aldrig har lært at flyve en helkopter. Så hun aftaler med dem at lære det på en dag, så hun kan leve op til sit navn. Men hvordan får man egentlig en helikopter op i luften? Og hvordan styrer man den?

14:45  

Kika og Bob (6)
Kika og Bob (6) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

DR1
DR2

17:30  

Vi kæmper for at overleve (5:8)
Vi kæmper for at overleve (5:8) Jette Simon skal hjælpe Melissa og Peter, som har et turbulent forhold, der er præget af usunde mønstre, løgne og mangel på tillid. Emil synes, at Ann giver op for let, og Ann kæmper med mønstre fra sin fortid.

TVR

15:00  

Remy og Boo
Remy og Boo

15:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:35  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:55  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

16:30  

Karlas Fantalastiske Klasse - Fodboldkampen
Karlas Fantalastiske Klasse - Fodboldkampen Karla og Spy spiller fodboldkamp mod Heinz og Flemming. Det ser ud til, at drengene vinder stort, indtil Flora dukker op.

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder faldskærmsudspringerne + Vovserne redder Alex' cupcakes

17:00  

Velkommen i 0.A (8)
Velkommen i 0.A (8) Hazem er kommet fra Syrien til Danmark sammen med sin mor og søskende. Han er seks år og er startet i 0. klasse. Det er blevet Jul, og der sker en masse i skolen. Hazem er muslim og fejrer ikke Jul, men han synes, det er hyggeligt at lave juledekorationer og se nisseteater, og så laver han også en julegave til sin mor. Måske hun en dag vil lave risengrød, for det kan Hazem godt lide.

17:10  

Motor Mille på maskintur (2)
Motor Mille på maskintur (2) Motor Mille elsker at køre i store maskiner. Men hun har aldrig lært at køre en vaske ægte Monster Truck. Det skal vise sig ikke at være det nemmeste, så Motor Mille er nødt til at lære, hvordan man kører sådan en krabat og øve sig.

17:25  

Mission Valhalla (1)
Mission Valhalla (1) Gjallarhornet er blevet stjålet! Hornet, der skal varsle guderne, når de onde jætter er på vej mod Asgård, er væk. Ragnarok kan være nær, og det er ikke så godt, hvis guderne ikke opdager det i tide. Ungdommens gudinde Idun drager sammen med den modige, jordiske heltinde Ida ud for at skaffe Gjallarhornet tilbage. For Valhalla!

17:40  

Babylons stol (1)
Babylons stol (1) Da Babylons stol til de flestes store overraskelse vender tilbage, lover de fire venner, at de aldrig nogensinde vil spille på stolen igen. Problemet er bare, at Karl Otto nu endelig har fået en anledning til at imponere sin rige nabo Falke.

17:53  

John Dillermand (17)
John Dillermand (17) John er træt af sin diller og vil sælge den på loppemarked. Men dilleren får ham igen i problemer, og nogle børn flyver til himmels i en luftballon. John redder dagen og får børnene ned, og så lærer han næsten hvad det vil sige at prutte om prisen.

17:55  

John Dillermand (20)
John Dillermand (20) John og Oldemor skal på ferie i deres campingvogn, men på vejen får de smadret en jernbanebom, og campingvognen med Oldemor indeni, laver et forsvindingsnummer. John må redde dagen med sin diller-lasso, og John og Oldemor finder ud af, at det faktisk er meget rarere at være derhjemme.

17:55  

F for Får IV (7)
F for Får IV (7)

17:55  

John Dillermand (18)
John Dillermand (18) John ønsker sig en racercykel, så han kan være med i et rigtig cykelløb. Men da dilleren stjæler en cykel og snyder sig til at vinde cykelløbet, må John lære, at snyd og tyveri ikke er vejen frem.

DR1

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Kender Du Typen? - Med cirkusvogn og champagnesabel
Kender Du Typen? - Med cirkusvogn og champagnesabel Hvem er det, der har købt en cirkusvogn til et helt særligt formål? Og som holder store fester med stroboskoplys, diskokugle og røgmaskine? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når Kender Du Typen? besøger en Gentofte-villa med Dyrehaven lige i baghaven. Vært: Tobias Hansen

20:30  

Løvens hule - velkommen til virkeligheden
Løvens hule - velkommen til virkeligheden Jesper Buch og Christian Arnstedt har investeret én million kroner i en elektronisk aktieviser. Men Tickrmeter udfordres af et tomt lager og et salg der ikke går som forventet. Sara og Nicolaj, der står bag søvnuniverset Hush Little One, kæmper med at udvikle nye produkter uden at gå på kompromis med familielivet.

DR2

18:00  

Krigens døgn
Krigens døgn Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.

18:30  

Historien om Menneskehjernen (5:10)
Historien om Menneskehjernen (5:10) Peter Lund Madsen fortæller historien om vores mærkelige menneskehjerne. Denne episode handler om søvn. Peter var engang hjerneforsker med speciale i søvn. Vi rekonstruerer en af Peters gamle forsøgsopstillinger, hvor hjernebølgerne fra en sovende person bliver vist på en skærm, så vi kan følge den sovendes rejse ind i drømmeverdenen. I løbet af udsendelsen svarer vi på følgende spørgsmål. Hvorfor skal vi sove? Hvor meget skal vi sove? Hvordan sover vi? Hvad skal vi gøre for at falde i søvn? Hvad sker der i kroppen og hjernen i de forskellige søvnstadier? Hvad ved vi om, hvorfor vi sover? Og så genoplever vi både et mareridt og en fantastisk drøm, som Peter en gang drømte.

19:00  

Windsor-dynastiet: Sandheden om det britiske kongehus (2:6)
Windsor-dynastiet: Sandheden om det britiske kongehus (2:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2020. (Dynasties: The Windsors) I foråret 1937 skal Albert Windsor, kaldet Bertie, krones som George VI. En rolle, han aldrig har ønsket sig. Med den nye titel kommer ansvaret for at genopbygge monarkiets omdømme efter skandalen forårsaget af hans bror kong Edward VIII.

19:45  

Nazismens kvinder (1:2) Kvinderne i hjemmet
Nazismens kvinder (1:2) Kvinderne i hjemmet Fransk dokumentarserie fra 2021. (Les Femmes dans le project Nazi) Efter 1. verdenskrig får tyske kvinder stemmeret, frihed og nye roller i samfundet. Men det nazistiske projekt presser kvinden ind i rollen som fødedygtig husmor. Hitler omtaler fødselsstuen som kvindernes slagmark i hans kamp for den ariske race. I årene 1933-1939 begrænser nazisterne abort og kvinders selvstændighed. En af undtagelserne er instruktøren Leni Riefenstahl, der laver nazistiske propagandafilm.

20:35  

Nazismens kvinder (2:2) Kvinderne i krigen
Nazismens kvinder (2:2) Kvinderne i krigen Fransk dokumentarserie fra 2021. (Les Femmes dans le project Nazi) I 1939 er 12 millioner tyske kvinder en del af det nazistiske apparat. Da mændene bliver sendt i krig, er kvinderne nødt til at arbejde som bl.a. chauffører og landmænd. Og næsten 3.500 kvinder er vagter i koncentrationslejrene og deltager aktivt i udryddelsen af jøderne. Ved krigens afslutning bliver millioner af tyske kvinder voldtaget: En historie, der ligesom de kvindelige lejrchefers roller, bliver holdt skjult i lang tid.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix McFælde fanger en rød kænguru til sin Zoo med en superladet magnetisk boomerang. Mens jægeren støder ind i vanskeligheder med pungdyret, forsøger vores helte at klare den udfordring, som McFældes værktøj har skabt. Denne gang er de helt klart oppe imod noget større, end de kan klare. Men nogen gange kan mindre gøre mere

18:30  

Svampebob Firkant VIII (15)
Svampebob Firkant VIII (15) Krabbeburgeren der spiste bikinibunden + Boblevennen vender tilbage

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:05  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ II
Vilde Kræ II

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Arthur fortæller historien om, hvordan han fangede Dracula i sine unge dage. En grusom fortælling om held, forræderi og undergang.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

PostNord Danmark Rundt: 2. etape, Kjellerup - Silkeborg, højdepunkter
PostNord Danmark Rundt: 2. etape, Kjellerup - Silkeborg, højdepunkter Sammmendag af 2. etape af PostNord Danmark Rundt, der køres i Midtjylland. Der er start i Kjellerup og mål i Silkeborg. De 163 km i Søhøjlandet bringer blandt andet rytterne forbi Gjern, Ry og Østbirk, og de bliver blandt udfordret på dagens højeste stigning til Yding Skovhøj. I Silkeborg bliver det hele afgjort på en 5,3 km lang rundstrækning. Kommentatorer: Tobias Hansen og Brian Nygaard

21:40  

Kunstig intelligens: Drømmeverden eller Dommedag?
Kunstig intelligens: Drømmeverden eller Dommedag? Bliver kunstig intelligens løsningen på alle vores problemer, eller risikerer vi menneskets undergang? Med hjælp fra Danmarks bedste eksperter og god tid til alle nuancerne går vi tæt på de mest ekstreme resultater og konsekvenser af kunstig intelligens. Vært: Tobias Hansen.

22:15  

Beck: Invasionen
Beck: Invasionen Svensk krimi fra 2015. (Beck - Invasionen) Et lig findes nedgravet uden for Stockholm. Senere bliver en jordansk indvandrer stukket ihjel i et butikslokale. Mens Martin Beck og hans kolleger efterforsker sagen, får efterretningstjenesten SÄPO mistanke om, at de to afdøde kan være ofre for en intern strid i en islamistisk terrorcelle. Men er det sådan, tingene hænger sammen? Martin Beck: Peter Haber. Gunvald Larsson: Mikael Persbrandt.

23:45  

På vildspor med Monsen, Monsen og Mattis (3:7)
På vildspor med Monsen, Monsen og Mattis (3:7) Lars Monsen, hans lillebror Jan og vennen Mattis tager fat på en ny ekspedition. I hele august vil de rejse gennem Nordland på langs fra Vesterålen til Vestfjorden - og hele vejen til Sundsfjorden i Gildeskål. Første del af ekspeditionen foregår i havkajakker med sejl, fodpedaler og årer. Men sandheden er, at de har meget lidt erfaring med den slags både. Nordvision fra Norge.

DR2

21:30  

Sladderhistorie - Uheldige branderter
Sladderhistorie - Uheldige branderter Kan man blive kulturminister hvis man har en dom for at have kørt bil med kokain i blodet? Kunne Tordenskjold og Tycho Brahe have beholdt henholdsvis livet og næsen, hvis de havde holdt sig ædru? Og skulle Hans Engell have ladet bilen stå den aften i 1997? Svaret er i alle tilfælde ja.

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

22:40  

Thelma
Thelma Norsk spillefilm fra 2017. En ung norsk kvinde flytter til Oslo og forelsker sig i sin smukke kvindelige klassekammerat. Næsten samtidig begynder hun at lægge mærke til sin gryende forbindelse til og uforklarlige oplevelser med overnaturlige fænomener. Instruktion: Joachim Trier.

TVR
DR1

00:15  

Taggart: Blindgyder
Taggart: Blindgyder Skotsk krimi fra 2002. (Taggart: The Friday Event) En elev fra en af Glasgows bedste skoler styrter i døden fra skolens tag. Var det selvmord, eller blev han skubbet? Mens Matt Burke og hans folk forsøger at finde svaret, havner sagen i avisernes overskrifter, da en journalist afslører, at drengen havde kokain i blodet. Få timer senere findes journalisten død. Og denne gang er der ingen tvivl - det er mord. Til gengæld er det sin sag at finde et motiv for mordet. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Instruktion: Ian Madden.

01:50  

Mord i skærgården: Vicky
Mord i skærgården: Vicky Svensk krimiserie fra 2020. (Morden i Sandhamn: Vicky) Carl-Johan Berger udnævnes til jubeldoktor og fejrer det med en stor fest i sit hus. Festen ender dog brat, da Noras datter Anna bliver vidne til et mord. Carl-Johans børn og hustru er alle under mistanke, men den, der anholdes, er hans yngste datter Vicky - politimanden Alexanders forsvundne kone...

03:20  

Antikkrejlerne XXIII (18:25)
Antikkrejlerne XXIII (18:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2

00:30  

Marilyn Monroe - Mere end et sexsymbol (4:4) Ikonet
Marilyn Monroe - Mere end et sexsymbol (4:4) Ikonet Amerikansk dokumentarserie fra 2022. (Reframed: Marilyn Monroe) I slutningen af 1950'erne er Marilyn en superstjerne. I hit-filmen 'Ingen er fuldkommen' spiller hun rollen som dum blondine med perfekt komisk timing. Hun hænger ud med Frank Sinatra og Kennedy-brødrene. Men efter to spontane aborter, som pressen dækker intenst, er privatlivet en udfordring. Forholdet til ægtemanden Arthur Miller er konfliktfyldt. Og hun kæmper stadig for anerkendelse og uafhængighed i en mandschauvinistisk branche.

01:15  

De sidste dødsdømte nordmænd (3:8)
De sidste dødsdømte nordmænd (3:8) Norsk dokumentarserie fra 2022. (De siste dødsdømte) Hans Jakob hævder, at han slog norske fanger for at redde liv. Retten mener, at han lyver. Men hvad nu, hvis han taler sandt?

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SOROE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0815150506